STREJK!

Ja jag kom iväg så att jag var på skatteetaten vid 10! Oj vad bra gjort av mig..... I ONÖDAN! Det är tydligen strejk så idag var det bara två securitas-vakter som hälsade mig välkommen. Alltså hade jag även denna gång gått i onödan! Arrgh. Ja så det var bara att vända om... Så då passade jag på att köpa lite saker till mig själv och en överraskning till min kille. ^^ Får se ifall han märker av den när han kommer hem. Jag har gömt den bland massa andra liknansde saker, men den ligger samtidigt helt öppet i vardagsrummet. Ska bli spännande.. Busiga jag ^^

Till mig själv blev det en parfym, en mild BUS-lotion och ett linne i spets. Jag hittade även galet snygga pumps i min storlek på din sko, dock var de skyhöga så vet inte ifall jag skulle kunna gå i dem. Både i skrikrosa och i helsvart. Vill ha båda!!! Får bli nästa gång.

Nu ska jag äta jordgubbar innan jag ska dra ut.



Puss puss

Onsdag 30 Maj 2012

Uppe med tuppen. Fast jag inte ens behöver.... Skulle kunna sova två timmar till men blir så svårt att somna om efter att min kille gått upp. Så då får det bli såhär istället. Får göra något nyttigt av förmiddagen och ge mig av till skattekontoret och fixa mig ett personnummer så att jag finns till i detta land. hehe Tror det öppnar vid nio så skulle ju vara bra ifall jag var där redan då. Men känner jag mig själv kommer det inte bli förrens vid tolv. Gaah... Skulle jag faktiskt göra mig ordning och göra det nu så skulle jag få några timmars vila innan jobbet. Men får skylla på den lata tjejen i mig.


Jag skulle kunna överraska mig själv ganska bra annars och göra det...



To be continued....



Ny vecka inledes...

Ny vecka inledes med en skål ostbågar...! Härlig start på veckan!

Nu ska jag dra till jobbet! har drömt läskiga drömmar inatt om att det var massor, och då menar jag massor av folk som kom och jag fick jättebråttom och hann inte göra saker i tid och om inte det var nog så var min pojkvän där och campade typ. Han hade en liten vrå med en sunkig madrass och skulle ge sig av och jag hade aldrig tid att prata med honom så jag visste inte när han skulle komma tillbaka till mig. Vaknade helt svettig och lite ont i hjärtat... Man vet liksom inte hur man ska känna efter att man vaknar upp så.

Tror det är det som fick mig att sukta efter ostbågarna. Tröst-äta sig lite.


Nu ska jag dra iväg mot jobbet. Hoppas det inte var en sanndröm.



Söndagsmys!

God förmiddag!

Idag är det Söndag och dagen efter födelsedag.
Ja för jag fyllde faktiskt år igår.. Nu har vi pratat nog om det. Åh åldersnoja.
Ut och söndagsmysa i parken med min käraste ska jag nu och igår fick jag jätte mycket färg så idag hoppas jag på mera. Redan 24 grader ute och klockan har inte ens blivit tolv. Underbart! Så nu på med solskyddsfaktor och bunkra upp med godsaker att hålla sig vaken med i solen.

Tjohej alla blekfisar.


Morgonstund..

Gooood fredags-morgon alla söta!

Börjar dagen med en långdusch, en tallrik fil med jordgubbar och honung och Big Brother förstås!



Riktigt skönt med Fredag! En hel helg framför oss. Underbart!!

Vad har ni planerat inför helgen?


O-S-C, Close Day osv. osv....

Det är sanningen med mitt jobb. Massor av pappersarbeten och zip-påsar att hålla koll på. Riktigt kul, trodde aldrig att jag skulle klara detta bra, minst sagt förvirrande! Första dagen på jobbet själv idag, gick förvånandsvärt bra. Jag fick stänga och räkna kassa och allt det där som hört till och stängde vid 21. Det är sant det mina arbetskamrater sa närj ag började, "du kommer se pengar som monopol-pengar och de kommer inte vara något värda i dina ögon tillsllut".. Det var sant. Idag har jag räknat på femsiffriga tal och int ens tänkt på hur mycket de små lapparna är värda.
Kom inte hem förns 22 för det var något fel på T-banan. Sugigt! Så har suttit i soffan och varvat ner med en kopp te. Snart ska jag lägga mig. Imorgon blir det jobb tidigt och snabbt ut och njuta av solen om den visar sig lika fint som idag. Värme!!!!

God natt mina små sorkar.

Sött!

God morgon alla!

Idag är det en skön förmiddag, sitter och njuter av att inte behöva springa till jobbet på morgonen. Dock är det faktiskt lite tråkigt att det är så fint väder när man ska jobba eftermiddag. Verkar bli riktigt bra väder idag igen! Soligt och härligt. Jag är så sugen på att lägga mig i parken, men det är mycket varmare till eftermiddagen och nu lär det fortfarande vara blött och kallt gräs. Jag ska nog ta mig lite att äta istället. Har inte fått i mig frukost än, även att jag varit uppe sedan 7. Får bli en film till det också. kanske lägger mig under täcket och myser sen igen. För det får man om man vill.

Tänkte visa lite bättre bilder på mina nya jeans-shorts. Köpte dem i Göteborg i helgen. Billigt och bra inköp nu när sommaren börjar komma.





Elk, Moose


Jämte blommorna jag fick av min kille ställde jag en älg.

Sommar!!

Idag har det verkligen varit sommar i Oslo! Så himla skönt! Jag har precis ätit en stor tallrik med glass och jordgubbar och nu sitter jag och myser i fönstret av de sista strålarna från kvällsolen. Himla härligt när det är så fint väder! Då blir jag lycklig.


JUST NU!

Jag: Vaniljglassen smakar ju lakrits!!
Min kille: Nä det gör den faktiskt inte, det är vanilj *slevar upp till sig själv*
J: Nähä.... *fortsätter att äta*

efter två minuter..

Mk: Det smakar lakrits!!



FAIL NORWAY, FAIL!

Hello Monday!

Underbara Måndag.

Det känns inte alls lika hemskt att veta att man börjar jobba vid 17.00 på en Måndag. Att behöva gå upp sådär läskigt tidigt och ge sig iväg på jobb efter en långhelg. Dock så gick jag som vanligt upp när min kille gick upp vid halv 7, men det känns inte lika hemskt när man vet att man får ta det lugnt, dra sig i sängen och äta frukosten sakta (som för övrigt var en hemmalagad hamburgare) medan man kollar på gårdagens Big Brother-avsnitt.

Nu ska jag fixa lite här hemma, duscha så att jag är redo att ge mig av senare. Hatar att göra allt i sista minuten, men det brukar oftast bli så när det gäller mig. hehe


Home sweet home.

Äntligen hemma efter en spännande helg i Göteborg. är helt slut så nu kommer det bara vara soffan som gäller resten av kvällen. Shoppingen blev av och jag hittade svarta jeans, skor, jättesöta jeans shorts med lite spets på, hårinpackning med färg och lite köksredskap. Kött för nästan 2000 kronor också. Så nu lär vi överleva ett litet tag till. hehe


Det har varit jättemysigt att bo på hotell i helgen och brällopet var riktigt kul och fint. Men det är alltid lika skönt att komma hem och slänga av sig alla väskor och bara ta det lugnt.

Långhelg!

hej och hå!

nu har jag precis tagit långhelg och tar en weekend med shopping och bröllop i Göteborg. Vi kommer bo två nätter på Scandic. Det ska bli sjukt skoj att gå på bröllop! har inte varit på det så ett par år. Sist vart det jäger i mängder och riktigt galet! Både pajade bilar med paraply och lite där till. Galet!! Så jag förväntar mig en riktigt rolig helg.

shopping list:
  • Skor
  • Kött
  • Parfym
  • Chokladpudding
  • Kläder
  • Smink
  • Mer kött

 

 




och imorgon är det 17 Maj som betyder Nationaldag i detta land. Så efter tvätttiden och när jag hunnit smälta det svenska pizzan vi firar helgen välkommen med så blir det Kwack (en skitgod öl, TESTA!)

Vad man gör inför Nationaldagen i Norge? (säker info från en norsk gutt)

  • Idag (16 Maj): FEEEESSST hela natten lång!
  • Imorgon (17 Maj) Nationaldagen : Champagne-frukost med vänner och under dagen blir det pils med is (glass) medan man går ned på Carl Johan's där det är smockat med folk och kollar på skolklasserna som går parad. Viftar med flaggor och firar landet.



Vad gör vi i Sverige på Nationaldagen?

  • Hissar vår flagga (om man ens får ha det)

 


Hej...

Det är så äckligt skönt att bo så långt borta från den hålan man kommer ifrån.

jag är på dåligt humör idag, och så är jag trött också. ^^

Hej...

Det är så äckligt skönt att bo så långt borta från den hålan man kommer ifrån.

jag är på dåligt humör idag, och så är jag trött också. ^^

yippie, Måndag!!

Härligt med en ny vecka! 

Sitter just nu och tittar på Big Brother och äter frukost. Har inte haft så mycket att blogga om i helgen och så blir det ju så att man vill kramas så mycket man kan på helgerna för att man kan. ^^
I Lördags så började vi vår bup-runda runt 2 och avslutade den med två sex-pack och Mario Party. Efter varje omgång man vunnit tävlingarna i spelet skulle man ta en shot och jag var ganska så dragen runt tolv på kvällen. Grabbarna gick ut och tog fler drinkar, men jag orkade verkligen inte följa med. Jag var onykter och kände att gå ut till någon mer bar var alldeles för mycket för mig. Så jag önskade pojkarna en trevlig fortsättning och direkt efter att jag stängt dörren slängde jag mig i sängen och somnade. Jag känner mig själv ganksa bra ;)

Vad har ni hittat på i helgen?

Waaooovh..

haha intressanta inlägg hon lägger den här tjejen.

Idag har jag hunnit med att både åka buss, trikk och t-bana! SKOJSIGT!
Nu är lilla tjejen hemma i lägenheten igen. Faan vad ska man berätta om nu? Vad vill ni veta. Jag har hela dagen på mig att göra något riktigt kul inlägg.




Ge mig lite förslag.

JUST NU!

Just nu har jag gjort mig ordning och ska ut på lite upptäcktsfärd! Det ska bli riktigt spännande! 



Tror minsann att det kommer bli en romantisk Fredag.
Vi ska till Karl Johan's ikväll, min kille ville bjuda på middag.

Inte någonting en sån här töss skulle tacka nej till.

Mihihi...

Torsdag 10 Maj 2012

Hej!
Idag blev det en liten runda på stan för att fördriva tiden. Massor av roliga kläder finns det nu, jag vill ha massa! De har börjat sälja bikinis överallt och det är något jag blivit grymt svag för på senaste tiden. Vill hela tiden ha en ny bikini, men det känns ganska så meningslöst att ha i detta land. Jag kommer antagligen bara bada några få gånger i sommar om ens det. Jag kollade upp hur T-banorna ser ut här oich köpte mig ett "busskort" så att jag kan åka både buss, T-bana och Trikk (spårvagn) så imorgon ska jag ge mig ut på upptäcktsfärd i Oslo. Spännande! ;) Fick även med mig tre nya nagellack (de som syns på bilden och ett i latte-färg) och den galet rosa och orangea necessären från H&M. Lite småsaker som alltid behövs. Så nu har jag ordning i skåpet i badrummet. Känns gutt det!


Rekommenderar produkterna starkt från Eucerin.
Finns på apoteket för en schysst peng.

"guttkino"

God kväll!

Gjorde min "famous-pastasås" idag. Den är otrolig! Kommer aldrig tröttna. Så även idag blev vi mätta och belåtna i detta hushåll.
Ikväll är killen iväg på bio tillsammans med två andra guttar. Vi tog en öl på en uteservering och kosade oss. Norskan är inte lika oförståelig länge. (puuh!) och sedan lämnade jag dem där när de skulle vidare å kino. Mysigt!
Så nu har jag precis bänkat mig framför tvn och ska äta ett stort lass med glass och kosa mig här med mej, jag och barbiegris. Vi är ett grymt gäng vi! Kommer ha super kul.. säkert i en halvtimma.



GLAAAASSDAGS!!

(jag tar inte så mycket av den bruna sidan, men den rosa och den vita tar jag massa av)

Att göra något ovanligt...

Det har för mig varit ett ganska oförutsagt liv ett tag. Ja sedan studenten kan man säga och det var ett tag sedan. Det har alltid varit någonstans jag är på väg eller skall göra. Har aldrig haft ett "hem" att komma tillbaka till riktigt. Det har alltid varit föräldrarna jag har kommit tillbaka till efter mina upptåg. Det är inte mitt hem, det är deras.
Nu vill jag göra något ovanlig, jag är sugen på att skaffa mig ett fast liv. Inte ett liv som är just för stunden och sedan när den stunden tar slut är resten ett frågetecken. Jag är sugen på att göra något anorlunda, något ovanligt. Ett fast liv. Ett fast hem, ett fast jobb, ett fast liv helt enkelt. Ett sånt där som många nu för tiden säger är så enformigt och långtråkigt. Det är jag så sugen på, det är spännande för mig! Jag känner mig mätt på äventyr och ovisheter.

Tänk att få samma lön varje månad, i år. Inte behöva tänka på att spara så mycket av den som möjligt. Alltså inte snåla som en jävla idiot och kunna köpa sig ett par jeans, ett par skor eller fina underkläder någon gång i månaden. Det har jag inte gjort på år! Det enda mina pengar har gått till är vaccin, solskydd visum och resor. Nu vill jag bli snygg hemma. Det roligaste som händer är när man får shoppa och inte ha (stor) ångest och en semester på högst en månad per år. Det är på tiden!!

Jag börjar NU..

8 maj 2012

God eftermiddag folket.

Idag har jag hunnit med att diska, tvätta en klädhög högt som ett berg, tagit en riktigt långdusch och så har jag förstås smörjt in mig med Dove indulgent nourishment. Den luktar fantastiskt gott av kakao. Man piggnar liksom till och den är till torr hud så ett under för min torra kropp. Jag blir alltid så torr när jag inte får ha sol och fuktig luft 24/7.


Nu ska jag fixa till mig lite tills mannen i huset dyker upp. Det är så fruktansvärt tråkigt att vara hemma utan honom. Jag blir så lätt uttråkad och jag behöver liksom underhållning hela tiden annars dör jag... ungefär.
Filmer och spel blir långtråkiga och att göra något nytta är ju heller inget kul. Underhåll mig i någon timma till, snälla?

Trondheim (update från helgen)

I Lördags kom vi hem från Trondheim, var helt slut efter en bilresa på 7-8 timmar. Så då blev det House och glass och sen bums i säng. Söndagen tog vi det lika lugnt och gosade massor på morgonen. Underbart att kunna vakna till kramar och mys.

Vi började resan runt 11 på Fredagen och var framme runt 6- halv 7 på kvällen. Min kille, hans kollega och jag kom till teatern de skulle lämna flygeln på. Den vägde tydligen sisådär 500 kg!! De är stoooora! Jag fick hjälpa till att bära ben och pallen. Det räckte för mig. De var ganska tunga bara dem. haha..
Efter den snabba leveransen var vi klara för hockey-kväll. Öl och mat var på schemat och det tog ungefär 40 minuter för oss att hitta ett ställe som visade Sverige-Norge. Tillslut, när vi hade frågat på några andra restauranger och virrat runt på byn så hittade vi äntligen vårt ställe. Little London. Super-mysig pub i Engelsk anda, mörka stora fotöljer och bås. Allting såg ut att vara från några 10-tal år tillbaka. Där satt vi och hejade på Sverige och resten kollade lite buttert på oss då vi självklart gjorde mål och vann hela skiten! 3-1 till Sverige förstås!

Hotellet bjöd på fantastisk frukost. Frukostbuffé i all ära!! Men huuur ska man kunna ta av allting. Jag vet inte hur många pålägg det fanns, gick inte ens förbi alla bufféer som stod där. Mätt som tusan blev jag och ville bara stanna för att kunna smaka av allt. De kom fram till borden och serverade mörk och ljus choklad som man sedan skulle ha till kaffet. Var jag i himlen? Kan inget annat än att tro det. Om nom nom..

Sedan drog vi till Nidarosdomen, sjukt mäktig domkyrka måste jag säga. På varje sida av kyrkan var det skulpturer av olika betydande personer och framme vid entrén var jesus själv på korset. Det kan inte varit billigt att bygga denna byggnad! Det kan heller inte ha tagit få år.


Min kille är lika överväldigad över hur mäktig den var...




Vi ska gifta oss här... typ.

På vägen hem såg vi en lite mindre kyrka, dock i ett helt galet vackert landskap.




Lingonveckan. Yahoo!

Denna vecka innebär Lingonvecka. YES! Inte alltid så kul och jag brukar alltid bli extra känslomässig och lättretad.
Någon som känner igen sig?
Men bara för att göra denna vecka lite mer rolig än vad den brukar vara så har jag en liten söt necessär som jag använder. Den är jättesöt och gör dagarna helt enkelt lite finare och så är det ju faktiskt roligare att ha denna i handväskan än en tampongförpackning. Eller hur?







Älskar den lilla babyblå rosetten.

True story!



Bara för att man ska må lite bättre med sig själv ;)

På väg till Trondheim.

Är på väg till Trondheim nu. Eller, jag väntar på min kille. Hn kommer snart och hämtar mig. Det tar ungefär 8 timmar från Oslo till Trondheim. Roligt.... Nä men efter allt resande i Asien så är man ganska härdad, då en tur ungefär ska ta 4 timmar och det slutar med att man suttit i samma buss i 12 timmar istället. Så det ska nog gå fint detta. Jag ska försöka underhålla pojkarna. Det blir spännande. Så får man lyssna på norksan i 8 timmar + lite till det är ännu roligare!! I Trondheim liggen skandinaviens andra största kyrka efter Uppsala domkyrka. Den måste jag passa på att se. Puss på er!



Berättar sanningen...



Man köper INTE någon sort av tobak i detta land. Det är bara så det är. Så därför passar man på att köpa en hel kasse i Svedala innan man åker över gränsen. Inte dumt det inte.

Ifall man inte behöver samtala med tullen.

WAOOW!

Vad underbart att det är så fint väder idag igen. Ska passa på att fixa lite här hemma, sen ut i parken för att få lite bränna. Igår blev det bara 45 minuter, max en timme. Direkt när jag satte mig i solen blev jag lite rödfläckig av värmen. De ä grrrrreat de! Efteråt såg jag sådär nysolad och fin ut. Känns underbart att man även kan lyckas få lite färg i dessa nordländer med. Hade börjat sakna solen och värmen något galet. Tusen takk får jag bara säga. Detta behövde jag till 100%

Sofienbergparken

Fundering och analysering.

Tänka sig....

Det är nog svårt att höra ifall en skåning säger Enkät, en katt eller en kåt.
Man får nog bara gissa sig fram i såna situationer.


Barbiegris exlusiva Onsdag.

Ni kan inte missa hur bra mina dagar kan vara. Därför delar jag idag med mig information om denna EXLUSIVA limited edition UTGÅVA av:







Onsdag 2 maj

Har varit en härlig långhelg. Värt varenda minut. Igår blev det en sväng runt byn igen. Jag börjar förstå lite hur det ligger till här. Men fortfarande en nybörjartjej i denna stad. Gick igenom en botansk trädgård och kollade på träd och blommor. Hur ofta händer det? Men sjukt mysigt då vädret var helt fantastiskt. Det märks att alla blir glada och pigga av solen. Många som passar på att vara ute när det är så fint väder.





Nördiga jag... Såg sjävklart en triforce i närheten där jag bor. Från tv-spelet Zelda.



Såhär ser min innergård ut. Varje gång jag kommer in eller går ut så tänker jag på att det ser ut lite som där "lillebror" i Karlsson på taket bor. hehe Det är väl inte så vanligt med innergårdar längre. Det är väl därför jag tänker på det. Men sjukt mysigt är det.

RSS 2.0